تبلیغات
انرژی ، ایمنی و محیط زیست - کاربردهای خشک کن خورشیدی
 
مطالعات علمی و طراحی های صنعتی ما ، برای کاهش رنجهاست

کاربردهای خشک کن خورشیدی

نوشته شده توسط :Saleh Ahmadi
دوشنبه 3 خرداد 1395-07:10 ق.ظ




کاربردهای خشک کن خورشیدی

از آنجائیکه بیشتر کالاهای خشک شدنی نسبت به تغییرات دما حساس هستند ، خشک کن محض خورشیدی را نمیتوان برای تمامی محصولات ، مورد استفاده قرار داد .

اما کالاها و مواد خشک شدنی وجود دارند که بعلت ضخامت کم ، رطوبت کم و یا عدم حساسیت نسبت به تغییرات دما در طول فرایند خشک کنی ، قابل خشک کردن در خشک کن خورشیدی محض هستند .

سبزیجات و بطور کلی محصولات برگی ، از آندسته کالاهائی هستند که ضمن داشتن رطوبت زیاد ، بعلت نازک بودن ضخامتشان در مدت کوتاهی در دمای کابین خشک کن خورشیدی ، خشک میشوند . مطابق آزمایشات انجام شده ، در طول یک روز میتوان دو بار در یک خشک کن خورشیدی ، سبزی خشک کرد . محصولاتی مانند ؛ سبزی ، برگ درختان که خواص داروئی دارند ، گیاهان داروئی ، زعفران ، گل بهار مرکبات و گلبرگها در این دسته بندی جا دارند .

لیمو ترش از آندسته کالاهائی است که در فرایند خشک کنی نسبت به تغییرات دمای داخل کابین خشک کن در شب و روز ، حساس نیست . مدت زمان لازم برای خشک شدن کامل لیموترش در حدود سه الی چهار روز است و در مدت شب که انرژی گرمائی از خورشید دریافت نمیشود ، این محصول تخمیر و یا فاسد نمیشود .

محصولات کم رطوبتی مانند انواع بقولات و حبوبات را میتوان در خشک کن خورشیدی خشک نموده و سپس در طبقات پائین تر همان خشک کن نگهداری نمود تا رطوبت محیط را جذب نکنند . انواع خشکبار در حضور میزانی از رطوبت ، دچار کِرم خوردگی ، قارچی شدن و تخمیر شدن میشوند . برای جلوگیری از زیانهای ناشی از فاسد شدن محصولات ، لازم است که آنها را در فضای خشک نگهداری نمائیم . هرچند که حرارت نیز یکی از عوامل فاسد شدن مواد غذائی محسوب میشود ولیکن باقی ماندن آنها در دمائی بیش از دمای محیط اما خالی از رطوبت ، هیچ صدمه ای به آنها وارد نمیکند و کیفیت آنها محفوظ باقی می ماند . بطور کلی خشک کن خورشیدی در دماهای مناسب برای نگهداری انواع خشکبار در مناطق نسبتاً مرطوب ، مفید و مقرون به صرفه است .

محصولاتی مانند ؛ انگور ، انجیر ، آلو و نظایر آنها را نمیتوان در خشک کن خورشیدی محض ، خشک کرد . اینگونه محصولات به مدت زمانی بیش از یک روز برای خشک شدن نیاز دارند . در طول شبها و یا روزهای بعدی که ممکن است تابش خورشید را نداشته باشیم ، این محصولات دچار تخمیر و یا قارچی شدن میشوند . برای استفاده از انرژی حرارتی خورشید در خشک کردن این محصولات بایستی یک خشک کن گازی ، برقی ، نفتی و یا با سوخت زیست توده را بکار گرفت و از حرارت خورشیدی بعنوان منبع دوم استفاده کرد .

لازم به ذکر است ، هرچند که میتوان مقادیری از حرارت خورشیدی را در طول روز در ظرفیتهای حرارتی ذخیره نمود ولیکن بعلت افت کمیت شدتی آن یعنی دما در طول مصرف ، دوام قابل ملاحظه ای ندارد .

خشک کن های خورشیدی و خشک کن های با منبع دوگانه را میتوان به هر ظرفیتی ساخته و نصب کرد . اما هدف ما حمایت از مشاغل کوچک ، محلی و روستائی خویش فرما است و اقدام به ساخت و نصب تجهیزات خورشیدی در ظرفیتهای زیاد نمی نمائیم . حمایت از بنگاه های کوچک موجب رشد و توسعه میشود ولیکن تأسیس بنگاه های اقتصادی بزرگ همواره موجب ایجاد انحصار و کاهش رقابت در تولید و خدمات میگردد .

 

دفتر فنی مهندس احمدی

 

ارتباط با ادمین

 

@salehahmadi

کانال حرارت خورشیدی

@Solar_Thermal






نظرات() 


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


نویسندگان:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox